Nieuwsbrief #1 | juli 2022

Download de nieuwsbrief als PDF

Een multifunctioneel gebouw (MFC) waarin inwoners kunnen samenkomen; dat is een wens die leeft in Dodewaard. Een wens die werkelijkheid gaat worden. Verschillende partijen in Dodewaard hebben samen verkend hoe zo’n gebouw vorm moet krijgen. De werkgroep MFC werkt samen met Kindcentrum De Betuwe, basisscholen De Hien en De Bellefleur en de gemeente aan een plan. De werkgroep MFC vertegenwoordigt het verenigingsleven, de voetbalvereniging, het oude dorpshuis en de bibliotheek.

Op woensdag 14 september willen we hierover graag met u in gesprek.  

We doen het samen 

De werkgroep heeft al veel voorbereidend werk verzet. Hoe groot moet het MFC worden? Hoeveel ruimtes en vierkante meters heeft elke partij nodig? Dat is nu bekend.

Een groot gedeelte van het gebouw willen we graag met elkaar delen en sommige ruimtes worden door maar één partij gebruikt. Denk aan klaslokalen voor de basisscholen. Door het gebouw samen vorm te geven, merken we dat er straks meer mogelijkheden zijn voor alle inwoners van Dodewaard. Het wordt makkelijker om elkaar te ontmoeten én om verschillende activiteiten te organiseren.

Verder voorbereiden 

De vraag hoe het gebouw eruit komt te zien is nog open. Er zijn alvast vijf architecten uitgezocht die ervaring hebben met het ontwerpen van dit soort gebouwen. Voordat de ontwerpfase kan starten, zijn er nog vragen om op te lossen: wie wordt de eigenaar van het MFC? Hoe zorgen we ervoor dat het gebouw financieel gezond blijft? We zijn hier nog volop mee bezig.

Een plek voor het dorp 

Het is de bedoeling dat iedereen zich welkom voelt in het MFC. Er is gekeken naar een mogelijke locatie en die is gevonden bij de Vereningingshal De Eng aan de Dalwagen. De voorbereidingen om het bestemmingsplan te wijzigen zijn gestart. Er is aandacht voor de verkeersveiligheid, buitenruimte en geldende milieunormen, zodat er een veilige omgeving gecreëerd wordt.

Inloopavond  

Op woensdag 14 september organiseren we een inloopavond in de Verenigingshal De Eng. U bent tussen 17:00-20:00u van harte welkom om met ons in gesprek te gaan over onze plannen. Als toekomstige gebruikers van het gebouw zijn we aanwezig om te vertellen over de ontwikkelingen en de mogelijkheden van het MFC. Wij zorgen voor een drankje en iets lekkers. Zien we u daar?

Contact 

Heeft u vragen of opmerkingen die niet kunnen wachten tot 14 september? Laat het ons weten via info@MFCdodewaard.nl.

Wij wensen iedereen een heel fijne zomervakantie!